A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2012. augusztus 24., péntek

Nincs pénz...

Pötyi és a demodex - hosszú küzdelemben
Lehet szépen körbeírni, lehet könyörögni adományért, de a tény attól még tény marad: nincs pénzünk. Helyette viszont vannak a gondozásunkban kutyák és van bérelt kennelsorunk, alkalmazottunk, fizetendő számláink, elvégezendő beavatkozások, oltások, nem tervezett sérülések. Ha mostantól feltennénk a kezünket és semmit, de semmit nem intéznénk, ami új, csak a meglévő ügyeinket vinnénk, akkor sem szűnne meg a fizetési kötelezettségeink jelentős része.

Nem titok, valószínűleg több szervezet is így van, a nyár végétől az ősz közepi, adó 1%-os kiutalási időszakot fél lábon, a támogatók jószándékára, segítőkészségére számítva, illetve az amúgy is jelentősen megtépázott saját zsebünkre támaszkodva kell átvészelnünk. De megköszönnénk, ha segítenétek a fél lábon állásban, mert úgy talán azért egy kicsivel könnyebb.

Boomer, akiben a félelem még harcot vív és néha győz is
Az állatvédelem, az állatok mentése azzal a sajátossággal bír, hogy pénzhiány esetén sem lehet olyan egyszerűen félretenni vagy aki félre tudja tenni, az felelőtlen és nem szabadna állatokkal foglalkoznia vagy rendkívüli mértékben szerencsés, hogy minden, a gondozásában lévő kutyát felelősen örökbe tudott adni és magánszemélyként tudja vállalni a későbbiekben is, ha a valamelyik korábbi védencét valaki vissza akarná adni. Mint ahogy kennelbérletet nem lehet egyik napról a másikra kötni (vagyis lehet, de a feltételek mások), úgy nem lehet a védenceket ellátó alkalmazottat sem egyik hónapról a másikra foglalkoztatni és a védenceinknek sem az a sajátossága, hogy kámforrá válnak, addig amíg nekünk "nem alkalmas".

M.Zoénál nem gondoltuk volna, hogy egy "egyszerű" műtét után kórházban köt majd ki
Terveztünk egy átmeneti, nehezebb finanszírozású időszakot, de sajnos a pénzünk előbb elfogyott és sok-sok nem várt kiadással kellett megküzdenünk idén is, mint ahogy mindig, hiszen van olyan helyzet, amikor az embert minden racionalitása ellenére a szíve mozgatja és van olyan, amikor egyre-másra adják vissza az évekkel korábban örökbefogadott kutyákat, mert megingatta a háztartást egy hitel vagy egy válás vagy egy haláleset. Ilyenkor nincs mit tenni, versenyt kell futni az idővel.

Nincs pénz, új kutya nem jön. Nehezen lenne tartható, de mégha mégis sikerülne, akkor is meg kellene válaszolnunk a kérdést: de mi lesz a régiekkel? Hogyan fizetjük az adó 1% beérkezéséig a tárnoki kennelsor bérleti díját, az egyéb panziós vagy fizetős helyeken lévő kutyáink költségeit, az alkalmazotti munkabért, a már nálunk lévő kutyák oltásait, parazitamentesítését, még hátralévő műtéteit, ellátását...?

Hektika epilepsziás rohamai megviselik befogadói lelkét és sajnos a pénztárcánkat is
Sokak számára a mentés ott végetér, amikor egy-egy közösségi portálon a hetek óta címzetes megjelöléssel migrálódó kép mellé kikerül, hogy "átvette x szervezet" vagy rosszabb esetben csak annyi, hogy "megoldódott". A mentés számunkra viszont csak ott kezdődik. S onnan kezd el ketyegni is a számláló. Kinél lassabban, kinél gyorsabban, attól függően, hogy mire derül fény időközben, milyen egyéb, nem tervezett kiadások merülnek fel. Mindezt munka és család mellett, a saját eszközeinket (autó, telefon, nyomtató, számítógép, Internet) használva igyekszünk úgy végezni, hogy mindenki minden ellátást időben megkapjon és gyakorlatilag cégszerű, kiszámítható működést mutassunk fel akkor, amikor kereskedelmi tevékenységünk nincs. Mi "CSAK" kérni tudunk, nekünk a támogatói adományok jelentik a bevételünket.

Tudjuk, hogy adni sem könnyű, de nektek tudnotok kell, hogy kérni talán még nehezebb, mégha nem is magunknak, hanem a gondozásunkban lévő kutyáknak van rá szüksége. Kérjük, hogy segítsetek! Ha azt gondolnátok, hogy az a pár száz forint, amiről le tudtok mondani, nem jelentene sokat, tudnotok kell, hogy sokat jelent minden forint és mi hálásak is vagyunk érte.

Moggy rohan a labdáért - bárcsak egy gazdához siethetne!
Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámlán tudjuk fogadni. A megjegyzés rovatba tüntesd fel, hogy melyik tevékenységi csoportunkra szánod a támogatást:
- az esélytelen keverékeket mentő ALAP,
- a magyar vizslákat mentő VIZSLA fajtamentő,
- a tacskókat mentő TACSKÓ fajtamentő vagy
- a német dogokat mentő DOG fajtamentő csoport védenceinek költségeihez kerülhet felhasználásra az adományod. Ha azt szeretnéd, hogy egyenlően osszuk meg az általad felajánlott összeget a tevékenységi csoportjaink között, akkor elég annyit írnod, hogy MINDENKI.

Az adományokat PayPalon keresztül is tudjuk fogadni, kérjük, hogy nemzetközi utalást ne indítson senki, mert nagyon magas a költsége, amit tőlünk vonnak le. A PayPalon az info@futrinkautca.hu account tartozik hozzánk, de az alábbi "donate" gombra kattintva is elindítható az utalás!

Köszönjük a támogatást és vigyétek gazdára váró védenceink hírét is, hiszen egy-egy gazdisodás marad továbbra is a legnagyobb öröm, a munkánk igazi, örömteli eredménye.
Maleket nem zavarja a rezsiköltség, amíg víz van, baj nem lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése